Erasmus+ programos projekto „Gamtos saugumas – daugiau jokio savanaudiškumo” veiklos Rumunijoje

Erasmus+ programos projektas „Gamtos saugumas – daugiau jokio savanaudiškumo” Rumunijoje

Erasmus+“ programos projekto „Gamtos saugumas: daugiau jokio savanaudiškumo“ („Nature‘s safety: no more selfishness“ Nr. 2020-1-LT01-KA229-077958-1) įgyvendinimas, bendradarbiaujant su Italijos, Turkijos bei Rumunijos mokyklų mokytojais ir mokiniais vyko Rumunijoje, Blaj mieste „Toma Cosisiu“ gimnazijoje 2023 kovo 5-11 dienomis. Projekto mobilume dalyvavo 7 Prienų r. Skriaudžių pagrindinės mokyklos mokiniai ir 3 mokytojai.

Mokinių ir mokytojų bendruomenės gilinosi į gamtosaugos problemas ir įgyvendino kūrybines idėjas. Iš antrinių bei netradicinių žaliavų kūrė įvairius statinius, projektavo 3D konstrukcijas (tiltus, pilis ir t.t.).

Projekto dalyvavai turėjo galimybę dalyvauti mokslo ir iliuzijų muziejuje, Turda mieste, atlikti praktinius bandymus ir veiklas, padedančias suprasti įvairių fizikinių reiškinių veikimą. Mokyklos mokytojai įgijo praktinės patirties, kaip sukurti įdomias vaizdines priemones, padedančias suprasti, kada vaizdas yra tikrovė, o kada jis tampa iliuzija.

Aplankyta druskų kasykla „Salina Turda” bei istorinis miestas Sibiu, susipažinta su etnokultūriniu paveldu Astra muziejuje, Rumunijoje.

Pristatyti ir aptarti projekto naudingumo rezultatai ir poveikis mokyklos bendruomenei. Aptarta Erasmus+ programos projekto „Gamtos saugumas: daugiau jokio savanaudiškumo“ įgyvendinimo darbotvarkė Lietuvoje 2023 birželio 5–9 dienomis.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/naturessafetyproject/posts/pfbid02qB3gs3n8FaFWVqUbzGKDQ2jB79abU3k5Gwd3kVyAusYcQrDDdKfmWkbvMLFCRW2Ql

Parengė Skriaudžių pagrindinės mokyklos pavaduotoja ugdymui, l. e. direktorės pareigas A. Jurešienė

Naujienų archyvai