Saugaus eismo diena, Skriaudžių ikimokyklinio ugdymo skyriuje, su Lietuvos policijos simboliu – šuniuku Amsiu

Darželyje bendraudami su vaikais pastebėjome, kad vaikų saugaus eismo įgūdžiai yra netvirti ir, kad jie ne visada tinkamai elgiasi gatvėje, kieme. Todėl pasikvietėme policijos pareigūnes, kad mažuosius ugdytinius savo apsilankymu nudžiugintų policijos ir vaikų bičiulis šuniukas Amsis ir Prienų r. policijos komisariato  pareigūnės Edita Kubilienė, Ina Raškevičienė. Pareigūnės su vaikais aiškinosi kaip saugiai elgtis kelyje,
teisingai pereiti gatvę, kur segėti atšvaitą, kodėl svarbu automobilyje užsisegti saugos diržą. Vaikai aktyviai atsakinėjo į pareigūnių klausimus. Po pareigūnių paskaitos vaikų laukė siurprizas – policijos bičiulis Amsis. Šuniukas kiekvienam vaikui įteikė po atšvaitą, kad tamsiu paros metu visi būtų saugūs. Ugdytiniai su dideliu susidomėjimu klausėsi patarimų, buvo aktyvūs, noriai bendravo. Mokė saugiai pereiti gatvę per perėję, dovanų gavo po atšvaitą, paliko nuspalvinti po piešinį. Vaikai padėkojo policijos pareigūnėms ir atsisveikino iki kito susitikimo.
Tačiau bene didžiausią įspūdį vaikams palieka policijos bičiulis šuniukas Amsis.
Tikimės, kad vaikai įgijo elementarių saugaus eismo žinių ir geriau suvoks, kad ir pačiam reikia rūpintis savo saugumu ir sveikata.

Parengė Skriaudžių pagrindinės mokyklos vyr. mokytoja Danutė Valaitienė

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų