VANDENĖLIS MŪSŲ DRAUGAS!

„Vanduo – vaistas nuo visų ligų, visiems prieinamas ir nieko nekainuojantis! Juk vanduo – tai gamtos ašara, be kurios nebūtų pasaulio! Nėra gyvybės be vandens.“ (V. Repečkienė)
Kovo 31 dieną darželyje vyko integruota – tiriamoji kūrybinė veikla “Vandenėlis mūsų draugas”. Veiklose dalyvavo mažieji “Boružiukų” grupės vaikai ir 9 klasės mokiniai. Veiklas vedė geografijos – biologijos mokytoja K. Senavaitytė ir ikimokyklinio ugdymo mokytoja K. Šaškevičienė drauge su padėjėja K. Gustaityte.
Vaikai aiškinosi kodėl žmogui svarbu gerti vandenį, kuo jis naudingas augalui ir gyvūnui. Diskusijos metu aptarė vandens atsiradimą. Žiūrėjo filmukus “Lašelio kelionė” ir “Vandens apytakos ratas”. Įtvirtinant žinias apie vandens atsiradimą lankstė ir spalvino knygeles “Lašelio kelionė”. Atliko tiriamąją veiklą su vandeniu ir aiškinosi koks vanduo skanesnis: grynas, ar paskanintas citrina, apelsinu ir agurku. Po veiklos paaiškėjo, kad daugeliui vaikų labiausiai patiko agurku paskanintas vanduo. Pabaigoje vaikai sudalyvavo smagiame judriame žaidime, kurio metu, laikydami rankose sklidiną stiklinę vandens, turėjo aktyviai veikti saugodami jo neišpilant.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja K. Šaškevičienė

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų