Velykos mokykloje

Balandžio 3–17 dienomis mokykloje vyko priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1–4 klasių mokinių projektas ,,Margučių raštai“. Jo metu mokiniai susipažino su šv. Velykų papročiais, žaidimais ir tradicijomis, dalyvavo viktorinoje. Išmoko marginti kiaušinius įvairiomis technikomis. Visi mokiniai savo pagamintais popieriniais margučiais puošė vieną didelį kiaušinį ir dalyvavo Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus” projekte: „Vaikų Velykėlės 2023“ . Margučiai stebino spalvų gausa.

Po atostogų į mokyklą sugrįžo nešini savo margintais margučiais ir visi skubėjo į Atvelykio šventę. Balandžio 17 d. buvo organizuota integruota pažintinė, etnokultūrinė veikla „Ridenkime margučius“. Apie Šv. Velykų kilmę ir reikšmę papasakojo projekto iniciatorė – koordinatorė Neringa Sincevičienė ir antros klasės mokiniai deklamuodami eilėraščius. Mokiniai dainavo dainas, šoko šokius, padedami muzikos mokytojos Vilmos Pučkienės. Šventėje buvo menamos mįslės, visi turėjo galimybę dalyvauti estafetėse ir laimėti prizus. Mokiniai džiaugėsi savo atsineštais margučiais ir dalyvavo margučių ridenimo varžybose. Labiausia pasisekė Ričardui Alaburdai, Gabrieliui Krušinskui, Faustui Kereišiui.

Už veiklas projekte dėkojame PUG grupės vaikučiams ir jų mokytojai Virginijai Deltuvienei bei padėjėjai Elvyrai Alaburdienei. 1A klasės mokiniams ir jų mokytojai Almai Kiškienei. 1B klasės mokiniams ir jų mokytojai Dianai Deltuvaitei. 2 klasės mokiniams. 3 klasės mokiniams ir jų mokytojai Rimai Šiškauskienei. 4 klasės mokiniams ir jų mokytojai Danguolei Liorentienei. Muzikos mokytojai Vilmai Pučkienei ir padėjėjai Brigitai Šimonienei.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Neringa Sincevičienė

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų