Standartizuoti testai 4 ir 8 klasių mokiniams

Informuojame, jog  Prienų rajono savivaldybė pagal paraišką atrinkta dalyvauti nacionalinio lygmens  projekte  „Standartizuotų testų taikymas mokyklose 2014  m.” Projektą organizuoja ir vykdo Nacionalinis egzaminų centras (NEC).
Standartizuotų testų tikslas – sudaryti sąlygas mokykloms ir mokytojams savarankiškai ir objektyviai įsivertinti savo mokinių mokymosi pasiekimus, rinkti grįžtamojo ryšio informaciją, reikalingą ugdymo kokybei ir vadybai gerinti.  Taigi, kadangi visos Prienų r. bendrojo lavinimo mokyklos, dalyvaus tyrime, bus įvertinti ir mūsų mokyklos 4 kl. ir 8 kl. mokinių pasiekimai, kuriais remiantis bus apskaičiuoti įvairūs statistiniai rodikliai.
Standartizuotų testų grafikas 4 klasei:
skaitymas – balandžio 29 d.;
rašymas – balandžio 30 d.;
matematika – gegužės 6 d.
Testų atlikimo trukmė: 45 min.
Standartizuotų testų grafikas 8 klasei:
skaitymas – gegužės 7 d.;
rašymas – gegužės 8 d.;
matematika – gegužės 13 d.;
istorija – gegužės 14 d.
Testų atlikimo trukmė: 60 min.
Mokiniams taip pat bus pateikti klausimynai. Klausimyno atsakymai nebus prieinami nei mokyklos mokytojams, nei administracijai ir iš karto po klausimynų pildymo, bus sudedami į voką ir išsiųsti į NEC. Vėliau mokyklai bus pateikti tik apibendrinti mokyklos klausimynų rezultatai.
Mokiniai ir jų tėvai su gautais rezultatais bus supažindinti 2014 metų gegužės mėn. pabaigoje arba rugsėjo mėnesį (priklausomai nuo laikotarpio kada mokykla gaus rezultatus iš NEC).
Daugiau informacijos www.nec.lt standartizuoti testai arba čia

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų