Adventinė vakaronė „Pasakos“

Štai ir vėl metai apsuko savo ratą. Baigiasi advento laikotarpis. Visi darbai jau nudirbti…

Kaip ir kasmet, PUG vaikučiai bei 1 – 4 pradinių klasių mokiniai suruošia adventinę vakaronę, kurioje įvyksta gražiausi dalykai.

Adventinėje vakaronėje, kurią vedė ketvirtos klasės mokiniai, galėjome sužinoti, apie ką šventą Kūčių naktį savo tvartuose kalbasi gyvuliai. Išgirdome jų džiaugsmus ir vargus gyvenant pas Žmogų. Retai kam pavyksta tai išgirsti…

Smagu, kad po stebuklingos Kūčių nakties neįtikėtini dalykai vis dar tęsėsi. Netikėtai į duris pasibeldė Kalėdų Senelis sugrįžęs iš kelionės. Senelis buvo šiltai priimtas. Jis įžiebė kalėdines lemputes. Pakalbinęs vaikučius ir sužinojęs jų gražius vardukus paaiškino, kad tik geras elgesys žmogų puošia, bet ne jam duotas gražus vardas.

Visi vaikučiai su didžiausiu džiaugsmu stengėsi parodyti Kalėdų Seneliui, ką išmoko.

Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai, kurios moko vyr. mokytoja Virginija Deltuvienė, staiga tapę Besmegeniais, pasirodė, kaip jie moka pokštauti. Mažieji pašėliojo, padainavo dainą „Sniego senio pokštai“.

Argi šis stebuklingas laikas gali praeiti be Nykštukų? „Nesislėpkite, mažieji Nykštukai, pasirodykite, ateikite pas mus!”,- šiais žodžiais į sceną pirmos klasės mokinius pakvietė ketvirtokas Benas. Mažieji nykštukai, kurių mokytoja Danguolė Liorentienė, ne tik padainavo dainą „Dideli nykštukai“, bet ir pašoko.

Nykštukams vėl pasislėpus netikėtai „išlėkė“ neklaužados ketvirtokai su savo purvina „Mažule“. Jie miške puolė triukšmauti, šėlti, plauti savo automobilį gamtoje, šiukšlinti. Primėtė vienkartinių indų. Gerai, kad kiti ketvirtokai: susijaudinusi Adelė ir Deironas, iškvietė antrokiukus, mažus, Žaliuosius žmogeliukus. Šie 2A klasės žalieji nykštukai Gugeliukai surado teisybę ir miškas vėl tapo švarus. Saugoti gamtą 2A klasės mokinius moko mokytoja metodininkė Alma Kiškienė.

Toks staigus klimato atšilimas labai pakenkė Kalėdų Seneliui. Visa tai pastebėjo ketvirtokė Ostėja. Deironas, Emilija, Beatričė ir Adelė iškvietė balstąsias 2B klasės Snaiges, kad atvėsintų Kalėdų Senelį. Snaigės dainavo, sukosi šokdamos „Snaigių rokenrolą“ ir savo baltomis šaltomis skraistėmis stengėsi atvėsinti mūsų svečią. Snaigėms padėjo jų mokytoja Diana Deltuvaitė.

Ketvirtokė Gustė susirūpino, ar tikrai Senelis jau atvėso. Bet jam vis dar buvo karšta ir norėjosi į Antarktidą atsivėsinti.

„Antarktidoj, kur ledynai…“,- šiais žodžiais Amelija, Ugnė ir Adelė pakvietė kartu su trečiokais, kuriuos paruošė mokytoja metodininkė Neringa Sincevičienė, nukeliauti į Antarktidą. Ten greitieji pingvinai pasportavo, padainavo dainą „Pingvinai“ ir Kalėdų Senelis pasijuto žymiai geriau.

Po visų linksmybių, šokių ir dainų Senelis pats labai užsinorėjo su vaikučiais pajudėti ir pašėlti. Visa tai pastebėjo Beatričė, kuri pasiūlė Seneliui pašokti. Šauni muzikos mokytoja Vilma Puškienė jiems akomponavo. Katras buvo drūtas, Senelio lazdą laikė, ir visi smagiai pasišoko.

Taip smagiai ir vaizdingai nebūtų viskas buvę be mūsų mokyklos kompiuteristo Algirdo Naudžiaus.

Po tokių linksmybių Kalėdų Senelis negailėjo dovanų ne tik mokytojoms. Šiek tiek gavo ir vaikučiai 🙂

Ir vėl metai suka savo ratą…

Renginio iniciatorė-koordinatorė pradinių klasių mokytoja metodininkė Rima Šiškauskienė

Daugiau renginio nuotraukų

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų