Advento vainikas

Advento vainikų pynimas, kuris vyko 2023 m. gruodžio 1 d. Skriaudžių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje,  pedagogams ir susirinkusiems tėveliams leido pajusti tikrąją šio laikotarpio prasmę. Vainiko pynimas mus visus privertė giliau susimąstyti apie susikaupimo laikotarpį ir pajusti artėjančių šv. Kalėdų dvasią. Paspaudus šaltukui, artėja ir didžiausios kalendorinės šventės, kurios vaikučiams atneša daug džiaugsmo. O, kad švenčių laukti būtų dar jaukiau, o namai prisipildytų kalėdiniais kvapais, ,,Nykštukų“ ir ,,Boružiukų“ grupės vaikučiai pakvietė tėvelius į edukacinę popietę.

Muzikos ir etnokultūros mokytoja Vilma papasakojo apie Advento vainiko pynimo papročius, jo atsiradimo istoriją, reikšmę. Tai – vilties, šviesos pergalės prieš žiemos tamsą ženklas. Ir mes stengėmės laikytis Advento vainikų pynimo tradicijų. Stalai buvo gausiai padengti įvairiais adventinių vainikų puošimo elementais: kankorėžiais, riešutais, džiovintais apelsinais, cinamono ir karklo pagaliukais, margomis kalėdinėmis juostelėmis ir kt. Įdėję nemažai pastangų bei kantrybės, visi pasigamino po advento vainiką, į kurį sudėjo savo išmonę, fantaziją ir meilę. Pamiršę visus nūdienos rūpesčius, nuoširdžiai džiaugėmės vienas kito buvimu šalia, dalinome vienas kitam šypsenas, gerus žodžius, kalbėjome apie papročius, Advento prasmę. Nuoširdūs pokalbiai prie arbatos puodelio, pyragaičių ir pirmosios Advento žvakės liepsnelės sušildė mus visus. Vėliau grožėjomės savo darbo rezultatais, dalijomės įspūdžiais.

 Savo rankomis sukurtais vainikais papuoš savo namus laukdami švenčių. Smagu, kai tėveliai su savo vaikais noriai dalyvauja, leidžia laiką kartu, dalinasi patarimais, grožisi vienas kito nupintais vainikais, kuriais vėliau puoš savo namus ir laukdami švenčių, kas savaitę uždegs po žvakelę. Pedagogai ragino tėvelius ir vaikučius nepamiršti tradicijų, suprasti jų reikšmę, jas puoselėti bei perduoti iš kartos į kartą…

                                                                              Parengė „Nykštukų” grupės mokytoja Danutė Valaitienė

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų