Pėsčiųjų žygiai 15 km., 20 km. – sieksime 100 km ir daugiau!!!

Vytauto Didžiojo šaulių 2 – osios rinktinės 206-os kuopos jaunieji šauliai ir mokyklos neformaliojo švietimo, Krašto gynybos būrelio mokiniai, savaitgalius leidžia pilietiškai, aktyviai ir linksmai.

Rugsėjo 30 d. moksleiviai pasiryžo ir sėkmingai įveikė 15 km žygio trasą. Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) organizuotas skaidrumo žygis parodė, kad apie skaidrumą ir sąžiningumą nebūtinai turime kalbėti tik konferencijose ir paskaitose. Galime kartu pasidžiaugti gamta, pabūti bendraminčių būryje ir žinoti, kad skaidrumas rūpi mums visiems.

Šį savaitgalį, įveikėme 20 km. pėsčiųjų žygį, kunigo Prano Bieliausko 140 metinių minėjime, taip pat aplankėme Lietuvos partizanų kovų ir žūties vietas Jiezno apylinkėse.

Būrelių veiklose mokiniai mokomi pažinti, pagerbti bei atminti kraštiečius, pabendrauti su vietos bendruomenėmis, dainuojant folkloro dainas, susilieti su nuostabia Lietuvos gamta. Puoselėjant istoriją ir tarpukario Lietuvos partizanų atminimą ugdyti moksleivių patriotiškumą. Puoselėjant keliavimą pėsčiomis kaip aktyvią, kultūringą bei aplinką tausojančią laisvalaikio praleidimo būdą, mokomi prasmingai ir turiningai praleisti laisvalaikį. Žygiuose jaunimas gerina savo fizinį ir psichologinį pasirengimą. Didžiuojamės, kad turime tokių drąsių, ryžtingų, ištvermingų moksleivių.

Neformaliojo švietimo mokytojas Žydrūnas Šakočius

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų