Rudenėlio linksmybės!

2023 m. spalio 20 dieną, žvarbų rudenio penktadienį, Skriaudžių vaikų darželyje šurmuliavo smagi „Rudenėlio šventė“.
Vaikai atrodė įspūdingai – buvo pasipuošę įvairiausiomis vaisių ir daržovių karūnomis. Juos pasitiko šventiškai išpuošta aplinka – vaikų darbelių paroda.

Rudenį daug kas mėgsta ne tik dėl gausybės gėrybių, bet ir dėl jo nepakartojamo grožio. Ruduo – tai puikių akimirkų, gamtos pažinimo metas. Visą savaitę ikimokyklinės grupės vaikai ruošėsi Rudenėlio šventei. Išvykų į gamtą metu užvertę galvas stebėjome į tolį judantį debesėlį, džiaugėmės besidriekiančiais ant medžių voratinkliais, paskutiniais įvairiaspalvių gėlių žiedais – grožėjomės gamta. Daug pamatėme, supratome, sužinojome…

Padedami mokytojų, vaikai diskutavo apie daržoves ir vaisius, aptarinėjo jų įvairovę, savybes. Mokytojai skatino vaikus domėtis rudens gėrybėmis, pasakojo apie jų naudą sveikatai, skaitė įvairius grožinės literatūros kūrinėlius, eilėraščius, atliko kūrybinius darbelius, mokėsi rūšiuoti, skaičiuoti, stebėjo sėklų įvairovę ir jų dydį.
Rudenėlio šventėje vaikus linksmino personažas Kiškis. Netrūko dainelių, eilėraštukų, šokių apie rudenį, daržoves, vaisius. Mokytojos, sveikatos specialistė Dalia ir tėveliai, sukosi ratelyje kartu su vaikais. Šventę vainikavo gausus rudens gėrybių stalas. Vaikai ir svečiai vaišinosi obuoliais, moliūgais, vynuogėmis, morkomis ir kukurūzų lazdelėmis. Pasimėgavus vaišėmis, tėveliai su savo atžalomis skubėjo nusifotografuoti su personažu Kiškiu ir prie įdomių šventės dekoracijų. Dėkojame visiems, kurie savo idėjomis padėjo sukurti vaikams įspūdingą šventę.


Šventės koordinatorė, „Nykštukų” grupės vyr. mokytoja Danutė Valaitienė

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų