Saulėtai darbinga savaitė Atėnuose

Balandžio 22-27 dienomis grupelė žingeidžių Prienų rajono mokytojų dalyvavo Erasmus+ kursuose „From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach“ (Nuo STEM iki STEAM lavinimo: naujas požiūris). Kursas buvo vedamas Europass Teacher Academy, Athens nuostabiai nuoširdžios dėstytojos Vasiliky Plati.

Mokymų metu dalyviai išsiaiškino esminius skirtumus tarp STEM ir STEAM, sužinojo kad norėdami įtraukti vaikus į STEAM veiklas privalo užduoti/sugalvoti klausimus kurie įtrauktų mokinius į projektą. Norėdami, kad visi mokiniai įsitrauktų mokytojai taip pat privalo nepamiršti, kad kiekvienas mokinys turi savo mokymosi būdus, ir kad mokytojo pareiga yra parinkti tokius mokymosi metodus kurie palengvintų mokinių išmokimą. Mokinių išmokimą labai palengvina įvairūs internetiniai ir ne tik įrankiai. Jų pagalba mokiniai labiau įsitraukia į veiklas, jos tampa jiems įdomesnės, patrauklesnės.

Apsvarsčius šiuos dalykus dalyviai buvo supažindinti su STEAM pamokos planu, kurį po gilios analizės turtėjo išbandyti praktiškai sukurdami realų STEAM pamokos planą grupėse ir jį pristatyti.

Kursų pabaigoje paklausus dalyvių, kas jiems buvo naudingiausia/įdomiausia, dažniausias atsakymas buvo, kad:

– Mes sužinojome tiek daug naujo, jog mums dabar reikia laiko visos geroms mintims apsvarstyti ir vėliau apsispręsti kokius metodus, skaitmenines priemones naudosime savo STEAM projektuose.

Savaime suprantama, kad po sunkaus darbo buvo ir keletas akimirkų poilsiui, kurių metų aplankėme visas žymiausias Atėnų vietas, ragavome pačius skaniausius patiekalus ir pasidžiaugėme begaline Graikijos saule.

Parengė projekto dalyviai.

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų