Žalia šviesa gyvenimui

Spalio 10d. visame pasaulyje minima psichikos sveikatos diena, o nevyriausybinė organizacija „Jaunimo linija“ Lietuvoje inicijuoja akciją „Žalia šviesa gyvenimui“. 

Žaliai pasipuošę ir mes su mokyklos bendruomene norėjome priminti, kad psichikos sveikata yra svarbi kiekvieno žmogaus kasdienybėje.

Skriaudžių mokyklos mokiniai rengėsi žaliai, puošė langus, dalyvavo psichologinėje žaidybinėje paskaitoje su mokyklos psichologe. Taip pat pasikvietėme Prienų policijos pareigūnes maloniai sutikusias atvykti ir sudalyvauti mūsų žaliojoje eisenoje aplink Skriaudžių gyvenvietę. Jos ne tik atvyko ir sudalyvavo, bet ir atsivežė puikią staigmeną vaikams, mieląjį draugą Amsių.

Sulaukėme ir svečio. Tarybos narys Cezaras Pacevičius mielai puošėsi ryškiai žalia spalva vardan kilnaus tikslo ir žygiavo su mumis.

Taip gera matyti šviesų rudens rytą į žaliąją eiseną jungiantis darželio mažuosius draugus, priešmokyklinio ugdymo grupę, taip pat pirmų – dešimtų klasių mokinius, bei puikiai nusiteikusius mokytojus. Visi koja kojon žengėme su šypsenomis, žalią dainelę dainuodami. Žaliomis vėliavėlėmis mosuodami, bei rankose mojuodami žaliais balionais.

Akcijos svarba atkreipti dėmesį į jaunimo psichinę sveikatą mums šiandien buvo svarbiausia. Matyti vaikus su šypsena ir natūraliai laimingus – tai viskas ko šiandien norime.

Kai aplink daug šypsenų ir skardaus juoko, laimės pilnų akių žvilgsniai ir žalia šviesa aplink.

Džiaugiuosi, kad turėjome galimybę sudalyvauti šioje nuostabioje žalioje akcijoje.

Vaikų juokas ir laimės pilnos akys – tai yra dėl ko gyvename ir norime stengtis.

Jeigu visi pasistengsime, tikrai galime nušviesti mūsų vaikų gyvenimą šviesiomis spalvomis.

Gyvenimas yra pilnas laimės ir gėrio, tiesiog mes skubame gyventi per greit ir dažnai pamirštame, kad verta sustoti ir nusišypsoti. Tai juk nieko nekainuoja, o gali suteikti tiek daug gerų emocijų.

Mokytoja Diana Deltuvaitė

Daugiau nuotraukų

Naujienų archyvai

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų